Uw aangifte inkomstenbelasting

Moet u aangifte inkomstenbelasting doen als ondernemer? Hier leest u hoe het werkt.

Aangiftechecklist ondernemers

Klaar om te beginnen met uw aangifte inkomstenbelasting? Kijk goed of uw aangifte volledig is. Met de Aangiftechecklist voor ondernemers controleert u eenvoudig of u overal aan hebt gedacht. Deze 6 checks helpen u bij een soepele, goede en volledige aangifte.
Lees meer

Moet u aangifte inkomstenbelasting doen als ondernemer?

Niet iedere zzp’er of iedereen met een eigen bedrijf doet aangifte inkomstenbelasting als ondernemer. Ook al werkt u voor uzelf, het kán zijn dat u toch als particulier aangifte inkomstenbelasting moet doen. Hoe het voor u zit? Met de nieuwe OndernemersCheck krijgt u daarover meer duidelijkheid.
Lees meer

De cijfers voor uw zakelijke aangifte inkomstenbelasting

Aangifte doen als zzp’er gaat een stuk sneller en beter als u alle cijfers bij de hand hebt.
Lees meer

Woordenlijst

Wat bedoelen we met sommige termen in de aangifte inkomstenbelasting? U leest het in de woordenlijst.
Lees meer

Rekenhulpen

We maken het doen van aangifte graag zo makkelijk mogelijk. Daarom vindt u op belastingdienst.nl handige hulpmiddelen die u op weg kunnen helpen. Om te kijken of u recht hebt op een bepaalde aftrek bijvoorbeeld. Hieronder een paar rekenhulpen voor bij uw aangifte inkomstenbelasting.
Lees meer

Wanneer krijgt u bericht?

U kunt van 1 maart tot 1 mei aangifte inkomstenbelasting doen. Uw aanslag inkomstenbelasting volgt meestal binnen drie maanden.
Lees meer

Uitstel nodig?

Kunt u niet op tijd aangifte voor de inkomstenbelasting doen? Bijvoorbeeld omdat uw administratie nog niet op orde is? Vraag dan tijdig uitstel aan.
Lees meer

Uw administratie en uw aangifte inkomstenbelasting

Wat u met uw bedrijf ook levert, u houdt bij wat de inkomsten zijn. En eventueel wat er aan verkopen uitgaat. Hoe u dit verwerkt in uw aangifte inkomstenbelasting, is afhankelijk van wat u bijhoudt in uw administratie.
Lees meer