Aftrekposten voor de inkomstenbelasting

Bent u ondernemer? Dan hebt u mogelijk recht op een aantal speciale aftrekposten. Die u in uw aangifte inkomstenbelasting kunt verwerken. Kijk wat voor u geldt.

Hebt u 1.225 uur besteed aan uw bedrijf?

Wilt u gebruikmaken van de ondernemersaftrek als u aangifte inkomstenbelasting doet? Dan is het belangrijk dat u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. En: u moet voldoen aan het ‘urencriterium’. Dat houdt onder andere in dat u minimaal 1.225 uur per kalenderjaar besteedt aan uw bedrijf.
Lees meer

Investeringsaftrek

Als ondernemer investeert u in uw bedrijf. Om uw werk te kunnen doen, nieuwe klanten te vinden, te groeien. Sommige investeringen mag u aftrekken van uw winst, dankzij de investeringsaftrek. U verwerkt de aftrek in uw aangifte inkomstenbelasting.
Lees meer

Mkb-winstvrijstelling

Over een deel van uw winst als ondernemer betaalt u geen inkomstenbelasting, dankzij de mkb-winstvrijstelling. Deze aftrek wordt automatisch verwerkt in uw aangifte inkomstenbelasting.
Lees meer

Als uw partner meewerkt in uw onderneming

Werkt uw fiscaal partner structureel mee in uw onderneming? Dan mag u daarvoor een bedrag aftrekken van uw winst, dankzij de meewerkaftrek. U verwerkt de aftrek in uw aangifte inkomstenbelasting.
Lees meer